יום חמישי, 10 בפברואר 2011

קיוב סטייק

 קיוב סטייק קיבל את שמו על צורת הקוביות הקטנות אשר מופיעות על הבשר לאחר ריכוכו באמצעות פטיש בשר בצורה המסורתית או על ידי העברת נתח הבשר בתוך מכונה שנקראת סטייק מייסטר אשר מורכבת מסכינים קטנות שנמצאות על גלגלים ופועלות במקביל אחת כלפי השנייה וכך גורמות לשבירת המרקם וריכוכו של הנתח.
סטייק זה עשוי בעיקר מנתח אשר בעברית נקרא כף או מספר 16 לחובבי המספרים למיניהם.
קיוב סטייק מאוד נפוץ בארצות אנגלו סקסיות ובעיקר בארצות הברית. בקנדה סטייק זה נפוץ בעיקר בשמו המחייב
Minute Steak או סטייק דקה בתרגום חופשי וזאת על שום הכנתו המהירה מאוד.
מתכון: 
יש לקמח את הסטייק ולצלות אותו על מחבת ברזל כבדה ועבה למשך הזמן הרצוי (תלוי בעובי הסטייק ובמידת העשייה הרצוייה).

2 תגובות:

  1. לקמח את הסטיק ??זה חדש לי. למה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נתי ברגע שאתה מקמח את הסטייק אתה מייצר לו שכבת הגנה אשר מונעת ממנו להישרף ונותנת עוד שכבה של פריכות ועוד דבר זה פשוט טעים.

      מחק