יום ראשון, 16 ביולי 2017

ביף ג'רקי

בהיותי שומר כשרות אשר חי בארה"ב קרוב לחמש שנים הרי שם למדתי את תחום הבקר הייתי צריך למצוא תחליפים לכל המנות הלא כשרות אשר בישלתי במסעדות הכי יוקרתיות שיש. אחד מהדברים שלמדתי לעשות שם זה החטיף הבשרי המופלא הזה אשר יכולתי לקחת איתי לכל מקום.

ביף ג'רקי מה זה בכלל?
טוב נתחיל בקצת היסטוריה:
מקור השם הוא שבטי האינקה מתי בדיוק? אף אחד לא באמת סגור על זה. 
משמעות השם היא בשר מיובש\בשר משומר תלוי כמובן את מי שואלים.
כמו הרבה דברים בחיים במיוחד מזון יש לנו נטייה לגלות את הטעמים מאוחר יותר. לייתר דיוק כמה מאות שנים מאוחר יותר. אבל כמו ילדים טובים אנחנו רצים חוקרים מנסים עד שמגיעים לתוצאה טובה יותר משל המקור. 
בארה"ב יש בכל חנות שקיות של החטיף הזה אשר יכול להחזיק שנים גם בלי השקית אבל אף אחד לא יקנה.
הטעמים הינם שונים מתיבול אחד לשני חלקם חריפים חלקם מתוקים וחלקם מלוחים או חמוצים. אני בעד שילוב של כולם. 

חוקים לביף ג'רקי

הבשר שממנו מכינים את החטיף חייב להיות רזה ונטול שומן כגון:
כתף מרכזית (מספר 4 )
צלי כתף 
פילה מדומה
שייטל 
אווזית 
צ'אך 
וויסבראטן ועוד... 

הבשר חייב להיות במרינדה מינימום 6 שעות ומקסימום אין דבר כזה מקסימום.
חיתוך הבשר עם הסיבים גורם לו להיות לעיס ונגד הסיבים פריך .
ייבוש הבשר צריך להיות בטמפרטורה של 60 עד 80 מעלות למשך 4 שעות ומעלה בתנור אשר פתוח ממש מעט. אני משתמש בקיסם מעץ על מנת שלא תישאר לחות בתוך בתנור. בקשר למתכונים קחו נתח אחד של קילו ונסו עליו 4 מתכונים שונים. תטעמו את המרינדה לפני שאתם מכניסים אליה את הבשר מכיוון שלאחר מכן קשה מאוד לתקן. 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה